6 tips voor een staycation meivakantie met je kids

Hoera, het is meivakantie! De tijd om lekker veel tijd met elkaar te spenderen, tenminste als je als ouder ook vakantie hebt natuurlijk ;). Helaas mogen we nog niet (fanatiek) naar een dierentuin, pretpark of andere activiteit, maar gelukkig kun je ook thuis van elkaar genieten en er een onvergetelijke vakantie van maken! Lees hieronder onze staycation tips!

1. Ontdek speeltuinen in de buurt

Er zijn in Nederland zoveel toffe speeltuinen! Ons zoontje Frey heeft er bij ons in de buurt één ontdekt met een kabelbaan. Zijn absolute favoriet! Overigens heb je een hele handige speeltuinen app waar je alle speeltuinen bij je in de buurt kunt vinden. De app heet "speeltuin".

2. Vier vakantie in eigen tuin

Warm weer? Oh yes! Blaas dat badje maar op, hang de hangmat op, trek zwemkleding aan, zonnebril op, watersandalen aan, maak zelf gemaakte mocktails en genieten maar! Of wat dacht je van picknicken in je eigen tuin of ergens in het park! 

3. Filmmarathon

Regen tijdens de vakantie? Filmmarathon! Pyjama's aan, matrassen naar beneden, popcorn en andere lekkere hapjes op tafel, jullie favoriete film aan en lekker tegen elkaar kruipen. Hoewel kinderen niet heeel erg verrassend zijn met hun favoriete film. Inmiddels heb ik de film Wall-E namelijk al heel (lees: echt heel) vaak gezien. 

 

4. Foto's en video's terug kijken van vroeger

Ik vind het heerlijk om samen met mijn zoontje foto's en video's van vroeger terug te kijken. Of maak samen een herinneringen boek met foto's en leuke tekstjes. Leuk om te doen én leuk om later in terug te bladeren.

5. Uitslapen & doezelen

Frey kan gelukkig al ontzettend lang doezelen in bed, maar heb jij nou zelf ook vakantie? Dan mag je natuurlijk soms wel wat extra langer blijven liggen. Ontbijten in bed, stoeien, filmpjes kijken, nog een koffietje of een theetje in bed, samen badderen en om 13.00 uur je dag beginnen.. Heerlijk!

6. Telefoons weg & out of office

Tsja.. ik weet hoe moeilijk dit is. Out of office is op zich te doen, toch? Maar die telefoon.. het is een soort magneet. Maar eerlijk is eerlijk, wanneer ik m'n telefoon écht weg doe, is dat een heel fijn gevoel. Dan kan ik me echt helemaal focussen op mijn gezin. Geen mail, socials, onnodig scrollen of andere afleidingen. Want zeg nou zelf.. Als je met je gezin bent, heb je toch even helemaal niemand anders meer nodig?

 

Een hele fijne vakantie gewenst!

Liefs,
Lisanne
Lieve Lies

 

Heb je zelf nog leuks staycationtips? Plaats ze hieronder! 

Reactie plaatsen

Reacties

Nicoline
3 jaar geleden

Mijn vakantie is net begonnen en ik ga zeker een paar tips uitproberen :)

Lieve Lies
3 jaar geleden

Dat klinkt heerlijk, fijne vakantie! 🌸☀️