10 redenen waarom hydrofieledoeken onmisbaar zijn voor ouders

Hydrofiele luiers.. wie kent ze niet? Althans, voordat ik zwanger was had ik er nog nooit van gehoord, laat staan gebruikt. Maar sinds Frey geboren is en ik weet wat ze kunnen, kan ik niet meer zonder! Dat klinkt heel vreemd, I know, maar echt believe me (voor alle nieuwe moeders), ze zijn een must! Lees hieronder waarom hydrofiele luiers super handig zijn!

1. Als handdoek of washandje

Een ruwe handdoek of washandje is niet fijn voor het tere babyhuidje, Een hydrofiele luier is ideaal om je kleintje mee te wassen en/of af te drogen. 

2. Als spuugdoek

Je kleintje spuugt de hele dag door, althans Frey deed dat wel. En om nou de hele dag als kersverse moeder onder gespuugd te worden is ook niet echt ideaal. Dus bij een boertje.. gebruik de hydrofiele doek! 

3. Als ondergrond

Je kleintje in de kinderwagen leggen? Gebruik dan een hydrofiele doek als ondergrond. Wanneer er toch nog wat melk dwars zit, ruikt niet de hele kinderwagen direct naar zure melk. Ook handig voor autostoeltjes of babybedjes. 

4. Als verschoonkussen

Ben je het verschoonkussen vergeten? No worries! Gelukkig heb je altijd 20 hydrofiele doeken in je tas, waarvan je er vandaag prima één kan gebruiken als ondergrond voor het verschonen.

5. Als knuffeltje

Is je kleintje gek op knuffelen en sabbelen? Dan kun je van de hydrofiele doek gemakkelijk een knuffeltje maken. Leg een knoop in de doek en tadaa, je hebt een knuffel. Hier kan je kleintje zoveel mee knuffelen en op sabbelen als 'ie wil. Oh en handig dingetje, je hebt altijd reserve knuffeltjes en ze kunnen op 60 graden gemakkelijk in de wasmachine. 

6. Als omslagdoek 

Geef je borstvoeding? Dan is een hydrofieledoek een ideale doek als omslag wanneer jij en je kindje nét iets meer privacy willen. Toen Frey nog klein was heb ik op het terras altijd een hydrofieledoek gebruikt tijdens het voeden, ideaal!

7. Als inbakerdoek

Toen ik zwanger was vond ik het inbakeren er altijd zo zielig uit zien. Ik kon me niet voorstellen dat baby's dat fijn konden vinden. Tot Frey een wat moeilijke slaper werd. De hydrofieledoek was voor hem (en ons) een uitkomst om hem een veilig gevoel te geven, zoals in de baarmoeder. Ook is het handig  wanneer de armpjes nog ongecontroleerd alle kanten op gaan. In de baarmoeder heeft de baby natuurlijk ook weinig beweegruimte. Het heeft ons erg geholpen om Frey beter te laten slapen!

8. Als speelkleed

Vaak hebben hydrofiele doeken een groot formaat en kunnen daarom ideaal gebruikt worden als speel of picknickkleed. Geen kriebelende grassprietjes of zand. Op deze manier kan je kindje lekker liggen, kruipen en rollen op een schone ondergrond. 

Hydrofiele doeken na de baby tijd

Maar nu komt het... Is je kleintje geen baby meer, maar puilt je kast wel uit met hydrofiele doeken? Gooi ze niet weg, want ook voor de volgende dingen zijn hydrofiele doeken echt een uitkomst!

1. Als poets/blingblingdoek

Wij maken thuis echt alles schoon met hydrofiele doeken. Je badkamer gaat er van blinken, (vooral alles van rvs materiaal), je bril, je tafel, alles is zo fijn om met een hydrofieledoek schoon te maken

2. Als plop/skrunchdoek

Voor de Curly's onder ons; een hydrofieledoek is een ideale doek om je haar mee te 'ploppen en te skrunchen'. Heb je geen krul haar, maar slag? Ook dan kun je met een hydrofieledoek nog meer krul creëren door je haar te drogen met een hydrofiele doek. Knijp de krullen met een hydrofieledoek in je haar wanneer het nat is. Ideaal!

3. Als poeleerdoek

Messen, vorken, lepels, ik vind ze nieuw zo mooi! Maar na een tijdje ga je roestplekjes zien of gekke vlekjes. Uitkomst? Een pan kokend heet water en... je raad het al, een hydrofiele doek. Doe al het bestek in de pan of bak met kokend water en poets ze vervolgens weer als nieuw.

 

Heb jij nog meer tips waar jij je hydrofiele doek voor gebruikt? Let me know in de reacties!

Liefs,
Lieve Lies

 

Reactie plaatsen

Reacties

Wendy
3 jaar geleden

Ik poets er m'n brillenglazen mee, geleerd van de opticien waar ik werkte.

Lieve Lies
3 jaar geleden

Zeker weten, ook voor brillen in zo'n hydrofiele doek ideaal!