7 originele manieren om een zwangerschapsaankondiging te doen

Dé aankondiging om te vertellen dat je zwanger bent! 

Toen ik zwanger was van Frey hadden Jerry en ik van allerlei manieren kunnen bedenken om te vertellen dat ik zwanger was, maar (helaas) kwamen we niet verder dan een simpele foto voor op Instagram en Facebook. Gelukkig zijn er een heleboel toffe manieren om aan te kondigen dat je zwanger bent. Het bekend maken van de zwangerschap is voor iedereen heel persoonlijk. De één wil het letterlijk aan de hele wereld delen, terwijl de ander het liever alleen met mensen die dicht bij staan deelt. Aan wie je het ook vertelt, het maakt het nog zoveel meer leuker om het op een speciale manier te vertellen! Check hieronder een aantal toffe tips! 

Aankondiging illustratie 

Laat een persoonlijke illustratie maken! Een onwijs mooi beeld en daarnaast een blijvende aankondiging! Je kunt zelf kiezen wat voor een formaat je wilt en daarbij aangeven wat je sowieso terug wilt zien in de Illustraties. Hang het in je huis en kijk of er iemand in je omgeving is die een beetje oplettend is! ;)

Aankondiging via taart of cupcakes

Hoe leuk is het om een aankondiging op een taart te zetten of om leuke cupcakes te maken met de aankondiging erop. Bij HEMA heb je zoveel lekkere taarten. De redvelvet is absoluut mijn favoriet! Wat ook leuk is om iedereen een bordje te geven met een zelfgeschreven tekst: "Voor de liefste oma", "Voor de liefste tante" "Voor de liefste opa" etc. Eens kijken wie de boodschap als eerste heeft gevonden! 

Aankondiging via een spelletje 

Spelen jullie graag spelletjes? Kondig dan je zwangerschap aan tijdens bijvoorbeeld een potje Scrabble! Leg alleen maar woorden neer (haha, succes!) die met zwanger zijn te maken hebben. Ik ben benieuwd wie er als eerste durft te vragen: "moeten jullie ons iets vertellen?" Ook kan dit natuurlijk met het spelletje 'hints' of 'wie ben ik'. Zorg bij het spelletje 'wie ben ik' dat de toekomstige mama alleen maar gerelateerde woorden met zwanger op haar hoofd geplakt krijgt. 

Aankondiging via een boek

Vertel via een boek dat jullie in verwachting zijn! Een echte klassieker voor de aanstaande opa's en oma's is natuurlijk ‘opa en oma pluis’ van Dick Bruna, maar ook leuk is ‘voorleespret met opa en oma’ of ‘Het grote opa en oma boek’ van Carry Slee. Wil je een boek geven aan een ander familielid? Denk dan aan: ‘Het voorleesboek voor de allerliefste tante’ van Marianne Busser en Ron Schröder.

Aankondiging met een kraskaart

Deze te leuke kraskaart is perfect voor het aankondigen van leuk babynieuws! Schrijf je boodschap op het kaartje en plak vervolgens het kras hartje over je boodschap. Geef vervolgens het kraakaartje aan iedereen die jullie het goede nieuws willen vertellen.

Aankondiging via een kaartje

Lekker oldschool! Stuur een leuk kaartje via de post! Ik krijg bijna nooit meer 'zomaar' post, dus hoe leuk is het wanneer je een handgeschreven kaartje in de bus krijg met fantastisch nieuws!

Aankondiging met een puzzel

Laat degene die je het grote nieuws wilt vertellen lekker puzzelen! n de webshop vind je een aantal toffe puzzels om zo'n leuke en originele aankondiging te doen. Je kunt kiezen uit onder andere de volgende teksten: "Jullie worden opa en oma!", "Wij krijgen een baby!", "Hoera! Je wordt opa!" Bekijk hier alle puzzels!

Geslacht bekend maken 

Het geslacht bekendmaken! Ook hiervoor zijn er super veel leuke ideeën om dit te doen! Bekijk eens de site van de geboorte feestwinkel. Zij hebben onder andere ballonnen, partypoppers en allerlei leuke versieringen om je geslachtsfeestje een succes te laten worden.

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Het klinkt misschien stom en waarschijnlijk zegt iedereen het tegen je, dus bij deze nogmaals; geniet! Zo'n kleintje in je buik is een hele bijzondere ervaring. Zelf schreef ik van alles op in een 9 maanden boek. Leuk om op te schrijven en helemaal leuk om terug te lezen! Je shopt zo'n mooi boek in de webshop!Liefs,
Lieve Lies

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.