11 x spelletjes voor in de auto

Op vakantie gaan met de auto, dat is soms best een lange zit, zeker voor kids. Zinnen zoals: "Zijn we er al?" en "Hoe lang nog?" komen dan geregeld voorbij. Zelf gaan wij deze zomer een ritje maken naar Frankrijk met onze peuter van ruim 3 jaar.

Ik heb onze favoriete auto spelletjes voor je op een rijtje gezet, zodat vervelen in de auto geen optie is. Ook leuk om te doen met volwassenen 😉.

* Heb jij nog leuke tips? Laat het vooral weten in een reactie! 

1. Liedjes raden

Zet een willekeurig nummer op van Spotify (wel iets wat je kids kennen natuurlijk ;)) en laat ze raden welke nummers het is. De gene die het als eerste weet krijgt een punt. Extra punt natuurlijk als ook de artiest genoemd kan worden.

2. Woordzoeker

Noem een woord, bijvoorbeeld het woord: zandzeepsodemineraalwatersteenstraal (zorg ervoor dat het een lang woord is en ja, dit woord bestaat echt ;)). Nu mogen je kids om de beurt een woord met deze letters maken. Elk woord mag maar 1 keer voorkomen. Speler 1 zegt bijvoorbeeld ‘zand, speler 2 zegt ‘straal’ en speler 3 zegt ‘maan’ of ‘zee’, enzovoorts. De speler die de meeste woorden heeft gemaakt, heeft gewonnen,

3. Dierenspel

Speler 1 begint met het noemen van een dier, bijvoorbeeld ‘egel’. Speler 2 moet nu een dier verzinnen dat begint met de laatste letter van ‘egel‘. Speler 2 verzint bijvoorbeeld ‘luipaard‘ en dan kan het spel verder gaan met bijvoorbeeld ‘duif‘, fazant, etc. 

4. Bananenspel 

Dit spel kun je tegelijkertijd spelen tijdens alle andere spelletjes. De speler die als eerste een gele auto ziet en roept "banaan" krijgt een punt.

5. Ik zie... ik zie..

Altijd leuk om te spelen is het spel: "ik zie.. ik zie wat jij niet ziet". Speler 1 neemt een voorwerp in gedachten dat hij of zij ziet in de auto of in de file mag het ook buiten de auto. De andere spelers raden wat het is.

6. Wie of wat ben ik

Eén speler neemt een voorwerp of een persoon in zijn gedachten. De andere spelers mogen vragen stellen. Speler 1 mag alleen met ja of nee antwoord geven. Bijvoorbeeld: "is het man?" "is het een dier?" etc. Degene die het geraden heeft mag vervolgens iets in gedachten nemen. 

7. In de tunnel

Spreek aan het begin met elkaar af wat iedereen moet wanneer jullie met de auto door een tunnel rijden. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat iedereen dan stil moet zijn (lekker rustig voor papa en mama ;)) of dat je dan een bepaald geluid moet maken of iets na moet doen.

8. Verboden woord

Neem kaartjes mee met allerlei woorden erop. Degene die aan de beurt is moet het woord omschrijven, maar mag het woord niet zeggen. Bijvoorbeeld wanneer het woord zomer is kun je zeggen: "het is een seizoen, wanneer alles al vol in bloei staat, we zijn vaak een lange tijd vrij"

9. Geen ja, geen nee, geen euhh..

Bedenk met elkaar een woord dat je niet mag noemen. De moeilijkste woorden zijn ‘ja’, ‘nee’ of euh.. Stel je kids vragen of begin een gesprek over de vakantie. De speler die toch het verboden woord zegt is ‘af’. Degene die het het langst volhoudt is de winnaar.

10. Wie weet de meeste..

Voor dit spel heb je pen en papier nodig en één van jullie is de spelleider. Op het papier schrijven alle spelers de volgende dingen op: bloemsoort, automerk, winkelketen, meubel, kledingstuk en lichaamsdeel (andere categorieën mogen natuurlijk ook). De spelleider zet de timer op 2 minuten en benoemd vervolgens een letter. Bijvoorbeeld de letter A. De spelers gaan gaan alle categorieën invullen met de letter A. Voor ieder goed antwoord krijg je een punt. Degene met de meeste punten wint. 

11. Wie kan het langste stil zijn

Last but not least.. en heeft volgens mij geen uitleg nodig: 'wie kan het langste stil zijn?' (ha, eindelijk... rust ;))


Fijne autorit en natuurlijk een fijne vakantie!


Liefs,
Lieve Lies

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.