Label Spruit

Gepubliceerd op 1 januari 2022 om 14:51

Inspired by nature and designed for the little ones

Label Spruit is opgericht in november 2020. Label Spruit kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke kleuren. Zo heeft uitstraling van Label Spruit iets rustigs en unieks. En laat Lieve Lies daar nou net dol op zijn! 

Alle items van Label Spruit zijn handgemaakt: van de kleding tot oma’s slofjes, de love to lounge hoes voor om het voedingskussen of het zachte beddengoed voor de wieg en het ledikant.


Label Spruit wil de wereld iets beter achterlaten. Dit uit zich door bijvoorbeeld lokaal in te kopen, samen te werken met een atelier waar men mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt, of stoffen te gebruiken die eerlijk en duurzaam geproduceerd worden. Zo maakt Label Spruit gebruik van gerecycled katoen en hebben alle stoffen een OEKO-TEX kenmerk. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.
 

Hoewel het label dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid. 

We love Label Spruit!