Geen Black Friday, maar Green Friday bij Lieve Lies!

Zo'n twee jaar geleden ben ik Lieve Lies met veel liefde en passie gestart! Ik wilde iets goeds doen voor de wereld door kwaliteitsproducten te verkopen, die lang mee gaan. Al gauw merkte ik dat de consument gefixeerd lijkt te zijn op zo goedkoop mogelijk winkelen, ongeacht waar het product vandaan komt, hoe het gemaakt is én waarvan het gemaakt is. Zoveel mogelijk voor weinig.  Meerdere artikelen zijn in het nieuws geweest over de consumptiemaatschappij waar we momenteel in leven. Begrijp me niet verkeerd, ik hou er van om met kortingen te werken, maar ik merk ook dat consumenten steeds 'brutaler' worden na een impulsaankoop uit de SALE bijvoorbeeld. Begrijpelijk, want de SALE is een trigger om iets te kopen. Dit is ook één van de redenen dat we SALE producten niet retourneren. Wanneer je een product koopt en retourneert betekent dit een extra rit, een extra keer inpakken en verpakken. Niet echt goed voor het milieu dus. Daarom is het goed om te kijken en te bedenken of je het product echt nodig hebt in plaats van kopen om de korting of kopen om het kopen. De consument heeft vrijwel vaak de instelling om dingetjes te kopen voor een habbekras en zien niet de waarde in van een handmade product bijvoorbeeld. Wanneer een shirt €5 kost, zou je jezelf eigenlijk even achter je oren moeten krabben. Een shirt dat 5 euro kost, is ontworpen, gemaakt, verpakt en online gezet of in de winkel opgehangen. En dit alles voor een verkoopprijs van €5,-. Denk je dan dat dit een eerlijke prijs is voor een product? 

Het is natuurlijk niet dat ik niet wil dat je iets koopt, ik ben natuurlijk ook gewoon een retailer, een ondernemer. Maar ik vind het wel belangrijk dat je niet koopt om het kopen, kopen om de korting, dat de consument denkt: "zoveel mogelijk voor weinig" of niet meer kijkt naar de kwaliteit van een product. Ik zou graag willen dat de consument iets koopt, waarvan de kwaliteit goed is én lang mee gaat. Zodat het meerdere rondes mee kan en zelfs nog daarna, wanneer je het bijvoorbeeld naar de Kringloop brengt of het Leger des Heils. De items die worden geproduceerd in fabrieken zijn dit vaak niet. Dit zijn vaak items die puur zijn gemaakt op en voor de consumptie maatschappij. Een product dat gemaakt is om een aantal keer te dragen en vervolgens in de prullenbak belanden. Uiteraard werk ik zo nu en dan ook met kortingen, omdat ik anders niet kan bestaan en/of een nieuwe collectie kan inkopen. Daar ben ik overigens dit jaar ook behoorlijk in geslonken, omdat ook ik eerst moet kijken naar wat ik allemaal nog heb in plaats van blijf inkopen. Maar ik kijk altijd naar de duurzaamheid van een product. Waar is het van gemaakt? Is het voor een eerlijke prijs gemaakt én is het in de juiste werkomgeving gemaakt. Daarnaast vraag ik mezelf als ondernemer ook vaak af of ik alles voor een habbekras online wil zetten, omdat ik graag van mijn voorraad af wil en de consument tevreden wil houden. Hierdoor hou ik namelijk zelf ook de impulsaankopen en de consumptiemaatschappij in stand. Een dilemma waar ik als ondernemer vaak mee worstel. Lieve Lies staat voor duurzame kleding die op een eerlijke manier is gemaakt, waarbij de kwaliteit hoog is en meerdere rondes mee kan gaan.

Heb je de aflevering van de KRO over de kleding industrie nog niet gezien? Dan raad ik je zeker aan om deze te gaan kijken! Je kunt de aflevering hier bekijken.

Wat betekent Green Friday bij Lieve Lies

Om de wereld een stukje groener en beter te maken gaat Lieve Lies in het 'Green Friday weekend' (24 t/m 28 november) met Trees for All bomen planten! Er wordt bewust gekozen om niet alleen bomen te planten in Nederland maar ook in ontwikkelingslanden. Hierdoor worden de bestaande tropische bossen beschermd, wordt nieuw bos aangeplant en worden de leefomstandigheden van de lokale bevolking verbeterd. Het doel van onze actie? Met zijn allen zoveel mogelijk bomen planten! Zo zetten wij ons samen in voor een groenere en gezondere aarde. Wat betekent dit concreet? Van elke bestelling die wordt geplaatst in het weekend van Green Friday doneren wij €1,- aan Trees For All. Hierdoor zetten wij samen de zwartste dag van het jaar op groen!

Korting tijdens het Green Friday Weekend

Uiteraard snappen we dat de prijzen momenteel de pan uit razen en daarom kortingen een extra trigger zijn om nog meer te kopen. Daarom hebben we besloten om mee te doen, maar dan wel in aangepaste vorm. Want ik wil liever dat je iets koopt wat duurzaam is dan dat je iets koopt wat niet duurzaam is. Daarbij planten we samen bomen bij bestellingen die in het Green Friday weekend zijn geplaatst.


Je shopt in het weekend van Green Friday (24 t/m 28 november) op het gehele assortiment (met uitzondering op de SALE) met 15% korting. Daarvan gaat €1,- naar Trees for all! 

Doe jij ook mee? 

Liefs,

Lisanne
Lieve Lies

 

Kijk voor meer informatie over Trees for all op de website!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.