• Gratis verzending vanaf €75
 • 14 dagen bedenktijd
 • Snelle verzending
 • Vrolijk verpakt
 • Only 5 stars @ Trust Pilot

Mama's ervaring: de Youha Handsfree Borstkolf

Geregeld vraag ik aan alle lieve papa's en mama's op social naar hun ervaringen over bepaalde producten. Dit zijn vaak producten die ik zelf nodig heb en waarvan ik me afvraag of ze echt zo fijn zijn, zoals men beweert. Daarnaast vind ik het leuk om jullie bevindingen te delen met andere ouders, zodat niet alleen ik er iets aan heb, maar meerdere ouders. Laatst vroeg ik jullie of de Youha Borstkolf een fijne kolf is. Ons prematuur kindje is nog niet sterk genoeg om alleen uit de borst te drinken, dus kolven, voeden, kolven, voeden, weer kolven zag ik niet zo zitten. Een handsfree borstkolf leek mij dus ideaal. Er zijn meerdere te vinden op het internet, maar een handsfree borstkolf van 300 tot 600 euro vond ik een beetje to much. Ik vond de Youha borstkolf voor een leuk prijsje en vroeg op mijn socials om jullie ervaring met deze kolf. 

Jullie positieve reacties de Youha borstkolf:

- Een lifesaver - anders was ik nooit doorgegaan met borstvoeding en kolven
- Je hebt je handen vrij om andere dingen te kunnen doen
- Je kunt er mee lopen
- Je hebt meer me-time tijdens je kolf pauzes op het werk 
- Krachtige kolf (soms iets te krachtig)
- Een verademing, hiermee is kolven opeens veel minder erg geworden
- Weg met alle draadjes, je zit niet meer vast aan een stopcontact (behalve als je de kolf oplaad)
- Fijn prijsje
- Je krijgt een grotere boezem (weet niet of dit positief of negatief is, haha!)
- Makkelijk schoon te houden

Jullie minder positieve reacties op de Youha borstkolf:
- Het kost iets meer tijd om 'm schoon te maken dan een 'normale kolf'
- Wel wat groot om achter kleding te verstoppen
- Je moet even handigheid krijgen in het overgieten van de melk in het flesje of bewaarpotje. 

Omdat ik zoveel positieve reacties kreeg op de Youha borstkolf en het zelfs schijnt dat Marieke Elsinga deze borstkolf gebruikt, kon ik niet anders dan deze kolf te bestellen. Want hé, als Marieke 'm gebruikt, dan wil ik 'm ook proberen.

Mijn ervaring:
Om eerlijk te zijn wilde ik eigenlijk stoppen met kolven en borstvoeding, omdat ik weinig tijd had om met ons meisje te knuffelen en voor mijn gevoel alleen maar bezig was met kolven en voeden. Na het voeden wilde ik eigenlijk knuffelen, maar een stemmetje in mijn hoofd zei: "je moet eigenlijk kolven", waardoor ik niet rustig en ontspannen met Lilly kon knuffelen. Nu ik de Youha borstkolf heb, kolf ik terwijl ik haar voed. Als zij klaar is met haar flesje doe ik de kolf uit en heb ik alle tijd om met haar te knuffelen en te tutten. Ik ben echt helemaal fan van dit ding en baal dat ik deze niet had toen mijn zoontje werd geboren. Nu ik zelfs deze blog schijf, zuigt de Youha mijn borst leeg, haha!

Het overgieten van de melk naar een bewaarflesje is wel even oefenen, maar zodra je dat door hebt, is dat ook echt prima te doen. Zoals eerder aangegeven is het inderdaad niet een kolf die je perse gemakkelijk verstopt onder je kleding, bij mij past de kolf in mijn voedingsbh en blijft deze goed zitten, maar ik zou niet perse gezellig naast iemand op de bank met dat ding gaan zitten. Tenzij het mijn partner is of als ik een grote trui aan zou hebben (dan zou ik de kolf ook prima aan doen bij vrienden). Op de fiets zoals Marieke Elsinga 'm uit haar jas toverde, is ook echt prima te doen met deze kolf. Het schoonmaken kost iets meer tijd dan een 'normale' kolf, maar als je alle gemakken er tegenover zet, is dit echt peanuts. `


Omdat ik zo'n fan ben van deze kolf, heb ik deze handige handsfree kolven ingekocht voor de webshop, omdat iedere mama een handsfree moment verdiend! 

 

Ik ben echt heel blij dat ik deze kolf heb aangeschaft! Indien jullie nog meer positieve of minder positieve reacties of ervaringen hebben met deze kolf, laat het vooral weten in de comments hieronder.

Liefs,
Lisanne
Lieve Lies

Prijsfavoriet!

De YOUHA zjin elektrische dubbele borstkolven, die goed draagbaar en draadloos zijn. Deze dubbele YOUHA kolven bieden een mobiele kolfmethode die de kwaliteit en effectiviteit van een niet-mobiele kolf behoudt, zodat je snel en efficiënt kunt kolven naar jouw wens. Het aanleggen van de YOUHA kolf gaat zeer snel, daarna doet de YOUHA kolf haar werk. De melk wordt opgevangen in de borstschild en is makkelijk over te schenken in flesjes of zakjes. Montage is eenvoudig; alle onderdelen kunnen gedemonteerd worden wat eenvoudige reiniging mogelijk maakt. De onderdelen kunnen worden ontsmet in kokend water, magnetron of UVC sterilisatie.

Dit product betreft een dubbele YOUHA The INs borstkolf set. Dit maakt het direct mogelijk om draadloos dubbelzijdig te kolven. Tijdens het kolven kun je makkelijk je trui, vest of shirt over de YOUHA borstkolven heen doen.

YOUHA The Ins is een 3 fasen kolf:

 • Toeschietreflex opwekken (10 vacuum standen)
 • Na de TSR modus schakelt de motor na 2 minuten over op afkolfmodus
 • Afkolven (10 vacuum standen)
 • Stimuleren én afkolven (10 vacuum standen)

In elke cup past 240 ml melk. Je kunt met de handsfree kolf iets voorover buigen of bukken. Het is niet mogelijk om achterover te leunen of te liggen.

De kolfmotor heeft een 1100mA lithium accu, is oplaadbaar en kan 4 x 30min kolven.

Totaal gewicht: 252gram per kolf, dus totaal ongeveer 504 gram. En het betreft een gesloten systeem. Deze YOUHA dubbele borstkolven worden geleverd in 1 doos.

Standaard levering met een 24mm borstschild. Wanneer je kleiner dan 24mm wilt dan kan je silicone borstschildverkleiners gebruiken.

Pakket Lijst:

 • 2 * Pomp Motor
 • 2 * 240ml/8oz beker
 • 2 * Silicone borst schild
 • 2 * Membraan
 • 2 * Silicone Connector
 • 2 * Eendop Klep
 • 2 * USB-kabel (Type-C) - zonder adapter 
 • 1 * Gebruikershandleiding (Engels)

Over Youha

Onze producten zijn getest, goedgekeurd en worden aanbevolen door lactatiekundigen en andere professionals op het gebied van borstvoeding. Youha bestaat al ruim 15 jaar en is producent van verschillende soorten borstvoedingsproducten. Wereldwijd worden onze Youha producten verkocht en zeer goed ontvangen door (toekomstige) moeders en professionals. Wij zijn trots op het feit dat wij moeders en professionals mogen voorzien van deze kwaliteitsproducten!

Wist je dat het goed reinigen van een kolf essentieel is voor een goede zuigkracht? Moedermelk is namelijk heel vet en laat na het kolven een vetlaagje achter. Je kunt overigens de onderdelen eventueel vervangen. Heb je een onderdeel nodig? Stuur me dan gerust een mailtje, dan kijk ik met je mee!

Let op: dit product kan in verband met hygiëne alleen ongeopend geretourneerd worden!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.