8 tips om groep 8 nooit te vergeten!

Groep 8 is natuurlijk het einde van de basisschool en voor sommige kids is het over een paar dagen of enkele weken al zo ver. Het einde van een periode, een mijlpaal voor kids en het begin van een hele nieuwe fase: de middelbare school. Wat een prestatie! Een stapje dichterbij 'groot' worden, zelf ontplooiing en zelfontwikkeling. Met deze leuke tips zal groep 8 een ware en blijvende herinnering worden!

1. Vriendenboekje

Koop of maak een tof vriendenboekje en laat al je klasgenoten er in schrijven, zodat je ze nooit vergeet! Ik lees nog steeds met veel plezier mijn ingevulde vriendenboekjes terug. Een herinnering voor het leven en ook nog eens leuk om in te vullen. 

2. Foto's maken

Maak in de laatste dagen leuke foto's met al je klasgenootjes en juffen en meesters. Doe je dit met een toffe polaroid camera? Dan kun je de foto's direct in een boek plakken en je klasgenootjes, juf of meester er een persoonlijke boodschap bij laten schrijven. 

 

3. Geef iets aan je klasgenootjes

Geef aan je klasgenootjes iets leuks tijdens de afscheidsavond of middag met een leuk persoonlijk briefje of kaartje. Op deze manier vergeten je klasgenootjes je niet! Geef bijvoorbeeld aan iedereen een gelukspoppetje met een persoonlijke boodschap. 

4. Maak een herinneringenboek met je klas

Maak samen met je klasgenoten een herinneringen boek met allerlei herinneringen en persoonlijke belevenissen van de basisschool periode. Ook kun je hypes, wereldnieuws en leuke quotes in jullie herinneringen boek verwerken.

5. Bedank de juf of meester

Vergeet je juf of meester niet te bedanken! Zij hebben met jou hard gewerkt om je klaar te stomen voor de middelbare school. Natuurlijk zijn je groep 8 juf of meester heel belangrijk, maar misschien is er uit een andere groep nog wel een juf of meester die je graag wilt bedanken. Dit kan met een klein cadeautje, maar ook is een persoonlijk briefje of kaartje al heel leuk om te geven en te krijgen! 

6. Organiseer een filmavond

Hebben jullie de musical opgenomen? Of in plaats van een musical een afscheidsfilm? Organiseer dan een filmavond met al je klasgenoten. Hebben jullie geen registratie of film? Dan kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om een andere toffe film op te zetten

7. Neem goed afscheid

Afscheid nemen en een periode afsluiten is soms best lastig. Loop met je ouders of je vrienden of vriendinnen nog een rondje door de school en haal herinneringen met ze op. Op deze manier kun je goed afscheid nemen van deze bijzondere tijd en ben je helemaal ready voor een nieuwe fase! 

8. Schrijf alles op!

Je gaat nu een hele nieuwe fase in en dat kan soms best een beetje lastig zijn. Er gaat van alles op je af komen, een nieuwe school, nieuwe docenten, boeken, een agenda, een kluisje, van lokaal naar lokaal lopen en een nieuwe klas. Ik schreef vroeger dagboeken vol met al mijn gedachtes, met wat ik stom en juist leuk vond, onzekerheden en verliefdheid. Het heeft mij heel erg geholpen, want soms heb je het gevoel dat niemand je begrijpt. En soms vind ik het nog wel eens leuk om zo'n boek erbij te pakken en te lezen. 

Voor alle groep 8 kids was het een gek en bewogen jaar. Ik hoop dat jullie fijn terugkijken op de basisschool periode en dat jullie na de zomervakantie helemaal ready kunnen beginnen aan jullie nieuwe fase! Vind je het lastig? Dan heeft Francine Oomen een tof boek geschreven: "Hoe overleef ik de brugklas?" .

Heel veel succes en geniet van de laatste momenten van je basisschool tijd! 

Veel liefs,

Lieve Lies

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.