Wat is milieubewust winkelen?

Gepubliceerd op 23 januari 2022 om 11:27

De laatste tijd hoor je veel in de media over milieu bewust en duurzaam shoppen? Er is veel commentaar op sommige grote winkel ketens, waarbij dit niet aan de hand schijnt te zijn. Hier zijn verschillende artikelen over geschreven, zoals deze. Maar wat is dan wél milieu of duurzaam winkelen? 

Online milieubewust winkelen

Wanneer je online wilt shoppen, dan is het voor het milieu het beste om bij lokale webshops te shoppen. Hoe korter een bezorger onderweg is om je pakketje te bezorgen, hoe meer CO2 je bespaart. Als je bijvoorbeeld in Nederland woont, is het dus het beste om bij een Nederlandse webwinkel in te kopen. Lieve Lies koopt voornamelijk bij Nederlandse merkjes in. Soms komen de items uit andere Europese landen, maar dan alleen wanneer dit gaat om oekotex gecertificeerde items. Dan kopen we ook gelijk veel in, zodat we een grote 

Shop duurzaam

Duurzaam shoppen, wat is dat nou weer? We snappen dat duurzaam natuurlijk niet meteen 'goedkoper' is en dat dat soms ook mensen kan afschrikken. Maar geloof me, een duurder product met een beter kwaliteit stof gaat langer mee dan een goedkoper product met een mindere kwaliteit. Daarnaast zijn er veel merkjes in Nederland die tegenwoordig veel inzetten op Unisex kleding. Zo maakt het Nederlandse merk Siemz bijvoorbeeld veel Unisex kleding, waardoor ook broertjes en zusjes nog van deze kleding kan genieten. 

De kleding van onder andere Siemz is hip en tijdloos, waardoor de items over een aantal jaar ook nog steeds hip en draagbaar zijn. Ideaal toch? Ook bij Lieve Lies shop je Siemz en unisex items, die dus daardoor extra lang mee gaan. Het klopt inderdaad dat je voor handgemaakte kleding meer betaald, maar je krijgt er ook een hoop voor terug: je weet bijvoorbeeld dat het eerlijk gemaakt is, je weet dat het van de juiste materialen is gemaakt en je weet dat het extra lang mee gaat door de kwaliteit. En daarnaast, draag je bij aan een beter milieu. Wat wil je nog meer?

 

Bij Lieve Lies gooien we nooit kleding weg. We betalen liever zelf een beetje extra bij om retourzendingen te verwerken en weer klaar te maken voor een eventuele andere koper. Daarnaast bieden we kleding met kleine, verwaarloosbare beschadigingen aan op onze SALE pagina. Indien dit het geval is, kun je dit lezen bij het artikel. 

 

We wensen je veel shop plezier! Als je vragen hebt? Stuur gerust een mailtje!